Categories: Hiburan

“Biar hilang segalanya asalkan dia kembali” – Respon isteri Shuk

Kerana perihal peribadi menjadi tular dan tersebar secara meluas, akhirnya Shuk Sahar menerima akibatnya. Kini Shuk bukan lagi penyampai radio untuk siaran Hot fm.

Ini setelah radio station berkenaan membuat keputusan bahawa Shuk didapati bersalah selepas satu siasatan dalaman dibuat.

Shuk didapati melanggar terma sekaligus menyebabkan kontrak sebagai penyampai radio ditamatkan bermula semalam.

Hal ini mendapat perhatian netizen yang mula menulis komen di laman Instgram milik isteri kepada Shuk Sahar iaitu Rossa Sera.

Umum dah tahu bahawa Rossa Sera atau nama sebenarnya Rossalennah Natassyiah Asshaferah kini dah berbaik dengan suaminya itu setelah dipujuk dan telah dipinang semula oleh Shuk.

Ramai netizen yang tanya apa pandangan Rossa Sera setelah suaminya kini tidak lagi bergelar sebagai penyampai radio yang mana ianya antara punca utama pendapatan Shuk.

Rossa Sera telah menjawab dan berpendapat lebih baik hilang kerjanya itu asalkan Shuk kembali ke pangkal jalan dan tak lupakan family nya.

“Biarlah kita ni hilang segalanya asalkan dia dapat kembali tempat asal. Lebih baik daripada jika ada segala-galanya namun dia lupakan saya dan juga anak-anak.”

“Tidak mengapalah, rezeki Allah itu amatlah luas, jika bermula dari bawah sekalipun tidak mengapa, asalkan ianya datang dari sumber yang halal.”

Ketika kes Shuk menjadi tular, pelawak yang bermula melalui rancnagan Raja Lawak itu telah digantung tugas buat sementara oleh pihak Hot Fm untuk siasatan dibuat.

Shuk telah bekerja di radio statio berkenaan selama lima tahun di slot waktu pagi. Sebelum ini Shuk berganding dengan Fizie dan juga Shuib.

Setelah Shuib undur diri dan kontrak Shuk ditamatkan, Hot Fm telah memilih Mark Adam sebagai pengganti.

Untuk info, Shuk dan Rossa Sera bernikah pada  tahun 2015 dan mempunyai dua orang anak.

Recent Posts

“Terjadi sesuatu membelenggu maka tiada restu” Luahan ibu Hannah Delisha

Sebelum ini ramai yang terkejut dengan berita pernikahan pelakon jelita dari negara jiran iaitu Hannah Delisha dengan Imam Shah. Rupanya…

2 hours ago

Nama resipi “isteri disumbat dalam tong”, ini respon dari Maria Tunku Sabri

Bekas pengacara rancangan jalan-jalan cari makan, Maria Tunku Sabri jadi perhatian warganet ekoran satu nama menu yang diberikan olehnya ketika…

6 hours ago

“Bukan Aizat” Zahirah Macwilson ajar sebut nama anaknya dengan betul

Zahirah Macwilson dan Aiman Hakim Ridza kini telah pun secara terbuka tayang wajah anaknya baru-baru ini di usia anaknya dua…

7 hours ago

“Orang tak mampu memanglah cakap no class” Isu Dato Seri Vida pakai cincin emas besar

Ada satu video di Instagram yang diupload oleh jutawan terkenal Dato Seri Vida yang jelas menunjukkan cincin emas yang amat…

22 hours ago

Serunding Saharul Ridzwan sampai berulat, tak laku terus

Asam garam kalau berniaga, kadangkala untung banyak tetapi boleh juga jatuh dan alami kegagalan. Itulah pahit manis jika berniaga. Pelakon…

24 hours ago

Mak ayah tak ajar ke, terdedah kalah orangkapir, Azhar Sulaiman akhirnya respon

Pelakon Azhar Sulaiman diketahui mempunyai seorang anak gadis yang amat popular di laman media sosial bernama Kasih Iris Leona. Leona…

1 day ago

This website uses cookies.