Categories: Hiburan

Sambut anniversary ke12, Ajak mahu sampai tutup mata bersama isteri

Diam tak diam, kini dah 12 tahun pelawak popular Ajak dari kumpulan Shiro telah mendirikan rumah tangga dengan Afifah Amin.

Kisah mereka berdua ini sering dilabel sweet kerana mereka merupakan pasangan kekasih sejak dari sekolah lagi.

Hubungan yang dibina sejak sekolah diteruskan sehinggalah Ajak kini telah pun bergelar sebagai seorang selebriti yang berjaya. Kini 22 tahun mereka dah kenali hati budi masing-masing.

Pada tarikh 6 Jun, genaplah usia perkahwinan mereka yang ke 12. Maka Ajak Shiro telah upload satu video di laman Instagram miliknya, yang menunjukkan kisah antara mereka berdua.

Dari caption yang di tulis, Ajak mengatakan dia mahu hidup hingga akhirnya nyawanya bersama Afifah.

Jom baca caption dari Ajak.

Ulangtahun perkahwinan yang ke12. Aku ni seorang budak nakal yang selalu dicabar oleh awek dia. Budak nakal yang selalu kene bebel dengan awek. Budak nakal yang selalu saja kena paksa belajar subjek matematik.

Syukur alhamdullilah, sampai sekarang, awek itu juga yang selalu ada di belakang. Awek itu juga yang masih membebel dan awek itu yang jaga accaunt bank duit dia.

Aku harapkan sampailah aku menutup mata, aku tetap dengan awek yang sama. Doakanlah family kami terus bahagia. Happy anniversary sayang, Afifah Amin, 6 jun 2009.

Sementara itu, Afifah turut menulis ucapan khas sempena ulang tahun ke dua belas itu. Ini pula yang ditulis oleh Afifah Amin.

Terima kasih kepadamu ya Allah. Kau telah ciptakan dia untukku, kau ciptakan aku pula untuk dirinya. Berkenalan, berkahwin dan berumahtangga, buat hidup aku ini menjadi lebih bermakna. Tamaknya diriku ni, nak lebih dari itu, aku mahukan dirinya sampailah aku menutup mata dan bertemu di syurga, menjadi bidadari di sana buat dirinya.

Kuucapkan terima kasih padamu sayang atas segala-galanya. Kuat cinta kamu begitu juga aku. Kuat kasih kamu begitu juga aku. Doa aku, kuat hubungan kita buat selamanya, amin.

Wah memang sweet betul pasangan ini. Sepanjang 12 tahun berkahwin, Ajak Shiro dan Afifah Amin telah dikurniakan 3 orang cahaya mata yang semuanya mempunyai tarikh lahir yang sama iaitu 25 Mac.

Recent Posts

Netizen teruja penampilan baru Sharifah Haslinda, kakak Shiera dan Sakinah

Sebut saja nama Sharifah Shahirah dan Sharifah Sakinah, semua pun tahu mereka berdua merupakan antara selebriti adik beradik yang amat…

8 hours ago

Netizen terhibur Tok Ram gurau dengan Alyah, siap panggil “Jah”, kata tak cantik

Pasangan suami isteri, composer Datuk Ramli Ms dan penyanyi, Datin Alyah kadangkala jadi tajuk berita. Bukannya ada isu apa, tetapi…

1 day ago

“Dah tangkap semalam, hari ini tahan reman” Polis sahkan Safiey Illias direman

Sebelum ini ramai yang kurang senang dengan video yang dibuat oleh usahawan bernama Safiey Illias dan rakannya. Ada beberap video…

2 days ago

Neelofa sumbang 15 katil berharga RM90ribu kepada Hospital Melaka

Semasa perintah kawalan pergerakkan ini nama usahawan dan selebriti terkenal tanah air iaitu Neelofa selalu terpampang di tajuk berita. Ianya…

2 days ago

“Tindakan undang-undang akan diambil walaupun anak saya” Datuk Ismail Sabri

Kecoh tentang rancangan hjiburan All Together Now yang menghimpunkan 50 juri di atas pentas. Antara yang jadi perhatian ialah penglibatan…

3 days ago

(Video) Family tak tahu di mana Sajat berada, saya tak nak amik tahu ~ Mustika

Sajat nama yang cukup terkenal kat Malaysia. Ketika ini jutawan ini sedang hilang dari radar, setelah diburu pihak berkuasa. Semuanya…

3 days ago

This website uses cookies.