Categories: Viral

Apa punya perangai hati busuk, Chef Wan dedah sikap pembantu rumahnya

Datuk Chef Wan amat dukacita apabila pembantu rumah yang berasal dari negara jiran, didakwa telah merosakkan barang berharga di rumahnya.

Melalui satu video yang dimuatnaik di laman IG, Chef Wan menunjukkan bukti salah satu perbuatan pembantu rumahnya itu.

Vakum milik Chef Wan yang berharga RM5000 telah rosak dan dipatah-patahkan. Memang jelas kerosakkan itu seperti dibuat-buat dan disengajakan.

Hal berkenaan dibuat sebelum Chef Wan menghantar pulang pembantu rumah berkenaan ke negara asalnya.

Pagi sebelum beliau menghantar pembantu rumahnya itu, Chef Wan berkata, vakum tersebut masih elok dan telah diguna oleh pembantu rumah berkenaan.

“Tengok bahagian sini dia patahkan. Tengok handle, ni ha kenapalah kan. Ini saya tunjuk buktinya, habis terkopak, vakum ini berharga RM5000 lebih tau. Tak pasal kena beli. Kita kalau pakai guna elok-elok je tau. Padahal pagi sebelum dia bertolak tu, vakum ni elok saja dia pakai, agaknya bila dia patahkan. Patah sana, patah sini semua ni. Apa punya perangai ada hati busuk seperti ni.”

Chef Wan turut mendedahkan lagi perangai teruk pembantu rumah berkenaan. Sebelum ini memang ada banyak barang yang dirosakkannya, namun tak pernah dia mengaku kesilapan. Antaranya ialah iron atau sterika yang sudah tiga kali ditukar sepanjang dua tahun bekerja dengan Chef Wan.

Selain itu, pembantu rumah berkenaan didakwa pernah mencalarkan perabot di rumahnya. Calar berkenaan tidak boleh dibaiki kerana amat dalam.

Pembantu rumah itu juga digelar amat degil dan suka buat cerita. Chef Wan memberitahu, pembantu rumah itu pernah melaga-lagakan kakaknya.

Paling teruk, pembantu rumah berkenaan telah ambil barang lama di rumah Chef Wan dan akhirnya kantoi ketika di airport.

Beg pembantu rumah itu terlalu berat dan pihak airport meminta bayaran sebanyak RM800 untuk dua beg extra yang dibawa oleh pembantu rumah berkenaan.

Diruangan komen ramai juga netizen yang turut bercerita pengalaman mereka mempunyai pembantu rumah yang tidak baik perangainya.

Walaupun sudah melayan dengan amat baik, namun pembantu rumah tetap menunjukan belang mereka. Kesian Chef Wan.

Share

Recent Posts

“Selama ni I menangis pada you” ~Puteri Sarah pada Neelofa.. Lofa antara yang tahu awal

Kisah yang melanda rumah tangga Puteri Sarah Liyana diganggu orang ketiga rupanya dah diketahui oleh…

29 mins ago

“Saya tak mereka-reka cerita” Lufya Omar

Ramai yang bersimpati terhadap pelakon Lufya Omar setelah mendedahkan dirinya dan anak telah alami satu…

2 hours ago

“Memang trend bercinta dengan suami orang eh, ingat dah insaf” ~ Fizi Ali

Nama penyampai radio Suria FM, iaitu Fizi Ali seringkali jadi topic percakapan orang ramai di…

5 hours ago

“Kepada sesiapa penyondol, lepas ni berhati hati” Puteri Sarah Liyana

Kini pelakon Puteri Sarah Liyana dah pun ambil tindakan menyaman wanita bernama Ira Kazar yang…

16 hours ago

“Kau ingat sikit, ni peserta budak” Mas Idayu menjerit, sampai menangis peserta cilik, rupanya lakonan saja

Kini satu rancangan reality melibatkan peserta cilik atau kanak-kanak sedang berlangsung. Rancangan ini ialah Ceria…

19 hours ago

“Saya rasa amat selamat dengan Awie” ~ Erra Fazira

Erra Fazira akan tampil bersama Awie dalam Konsert Awie Romantika yang bakal diadakan di Sabah.…

1 day ago

This website uses cookies.