Categories: Terkini

Ayda Jebat dah jumpa doktor pakar bidan, disahkan hamil

Setelah dua bulan berkahwin, pasangan bahagia Ayda Jebat dan suaminya Nabil Mahir menerima berita yang amat menggembirakan.

Menerusi laporan mStar, dikhabarkan Ayda Jebat sudahpun berbadan dua dan mereka akan bergelar ibu bapa kelak.

Ayda Jebat telah bertemu dengan pakar perubatan bahagian perbidanan dan sakit puan di Pusat Perubatan Prince Court untuk buat checkup.

Dari dari satu sumber, pemeriksaan telah mengesahkan Ayda Jebat kini positif sedang hamil anak pertama.

Apapun usia kandungan masih lagi baru dan tak diketahui secara lanjut. Ayda Jebat juga tidak lagi mengeluarkan sebarang kenyataan dan ini mungkin kerana usia kandungan yang masih lagi terlalu awal.

Namun, Ayda Jebat telah menulis satu update di Twitter yang mana dia menyatakan kesyukuran atas rezeki yang diterima, akan tetapi tak dinyatakan secara lebih detail.

Ini tulis Ayda Jebat secara ringkas: “Alhamdulillah, syukur atas rezekimu“.

Ianya sudah cukup membuatkan para peminat dan followernya membuat andaian bahawa memang betul penyanyi dan pelakon ini sedang berbadan dua.

Ada juga menyatakan Ayda Jebat dah bunting pelamin iaitu hamil cepat setelah bergelar isteri.

Kemudian, di Ig story semalam, Nabil Mahir pula dilihat sedang mendengar perut Ayda Jebat dan bagaikan ada memberi bayangan dengan mengatakan macam-macam bunyi.

Ini kata Nabil yang meletakkan telinganya di perut isteri tercinta: “Macam-macam bunyi ada.”

Melihat ruangan komen, ramai peminat dah mula memberi ucapan tahniah kepada pasangan ini dan tak sabar nak nantikan mengesahan serta pengumuman rasmi dari Ayda Jebat dan Nabil Mahir.

Ramai mendoakan agar baby dalam kandungan Ayda Jebat akan sentiasa berada dalam keadaan yang sihat.

Diimbas kembali, penyanyi Ayda Jebat dan pengacara Nabil Mahir disatukan sebagai suami isteri pada tarikh 1 Januari 2021 di sebuah masjid di Kuala Lumpur. Pasangan ini mula menjadi rapat pada tahun 2019.

Share

Recent Posts

Ibu dilabel bibik.. Ini reaksi Anna Jobling

Nama Anna Jobling kini sedang meningkat naik. Pemilik nama sebenarnya, Anna Ellisa Gustin Jobling Abdul…

4 hours ago

“Mengata orang, nanti balik kat ampa” Ibu Masya Masyitah

Sudah beberapa kali penyanyi remaja, Masya Masyitah tampil dengan gaya atau fesyen yang kurang disenangi…

5 hours ago

“Shila, apahal ko tindik hidung tu”

Antara peserta pilihan untuk rancangan Gegar Vaganza musim ke sembilan ini ialah penyanyi Shila Amzah,…

1 day ago

Kisah misteri wanita lagu viral “Begitu syulit lupakan Rehan”, 16 kali dah hamil

Antara lagu yang terngiang ngiang sekarang berbunyi seperti ini: “Begitu syulit lupakan Rehan, apa lagi Rehan…

1 day ago

Ini penjelasan penuh dari Aprena Manrose tentang berniqab

Ini sedikit cerita dan perkembangan tentang pelakon Aprena Manrose yang juga adik kepada Oktavia Manrose…

2 days ago

“Kami akan cuti tak lama lagi, masa tu saya tak sekat wajah Bilal” Neelofa

Baby Bilal, anak sulung kepada Neelofa dan Pu Riz seringkali jadi tajuk utama media di…

2 days ago

This website uses cookies.