Categories: Hiburan

Foto: Ayda Jebat hadiahkan ibunya sebuah rumah

Besarnya pengorbanan ibu bapa, memang tak boleh nak dibandingkan. Sebagai anak yang dah berjaya, sudah tentu kita mahu memberi hadiah kepada ibu bapa, tanda penghargaan buat mereka.

Itulah yang dilakukan oleh penyanyi dan pelakon Ayda Jebat. Selebriti berusia 28 tahun ini telah membeli rumah untuk ibunya, hadiah yang cukup bermakna.

Ayda telah muatnaik beberaap keping foto, momen indah ketika dia membuat surprise dan menghadiahkan sebuah rumah kepada ibunya.

Rumah berkenaan terletak di Eco Grandeur, Puncak Alam, memang rumah yang cantik sekali.

“Bismillah, syukur sangat alhamdulillah. Tuhan dah pun makbulkan doa saya ni. Rezeki saya akhirnya dapatlah impian nak hadiahkan mama sebuah rumah. Sebelum ini saya ada bagitau kepada Nabil, bahawa ada benda saya kena capai sebelum saya nak kahwin. Inilah antaranya. Saya nak buat mama saya bahagia sebelum saya bahagiakan orang lain. Leganya hati saya ini ya Allah”.

“Saya doakan agar semua orang akan dapat bahagiakan orang tua anda, dan ini bukanlah dari harta benda saja, jika nak ikutkan, banyak benda lain yang kalian semua boleh berbakti buat mereka. Semoga tercapai segala impian. Insyaallah”.

“Mama selalu berpesan pada saya ‘Kakak jangan kerja kuat sangat, kena rehat jugak.’ Kepada mama, kerja keras yang saya buat ini tak sekuat pengorbanan mama jaga saya dan semua adik-adik. Sayang sangat sayang mama. Saya akan sentiasa take care of you, walaupun saya dah berkahwin nanti”.

Ketika membuat surprise itu, kata Ayda Jebat, senyuman yang tepacar di wajah ibuny aitu amat bernilai. Ayda juga mengucapkan terima kasih kepada semua yang membantunya membeli rumah itu.

“Senyuman yang terukir di wajah mama tu, amatlah priceless. Syukur serta terima kasih semua yang menolong dan terlibat dalam proses beli serta nak surprise ni”.

Tahniah buat Ayda jebat yang dapat merealisasikan impiannya nak hadiahkan ibunya dengan sebuah rumah.

Share

Recent Posts

Pendapat pedas Ahmad Iqbal tentang isu DS Vida dan Anuar Zain

Ahli perniagaan terkenal, Ahmad Iqbal Zulkefli akhirnya tampil memberi pendapatnya tentang isu yang melibatkan Dato…

2 hours ago

Anak sulung baru 10 bulan, Tasha Shila umum hamil anak kedua, tahniah!

Satu berita baik telah disampai oleh pelakon Tasha Shilla apabila kini sah hamikl anak kedua.…

3 hours ago

Kenapa sebut pasal projek besar semasa minta maaf pada Anuar Zain, ini respon Vida

Susulan satu komen dari Datuk Seri Vida yang melibatkan nama Anuar Zain, ahli perniagaan ini…

13 hours ago

“Mungkin jodoh di alam lain” Anuar Zain

Anuar Zain seorang penyanyi yang terkenal dengan kelunakkan suaranya yang amat berlemak dan merdu. Dengan…

14 hours ago

“We did it..” Ayda Jebat dan suami beli bungalow tiga tingkat

Penyanyi dan pelakon Ayda Jebat sedang meniti jambatan bahagia bersama suami tercinta, Nabil Mahir. Kini…

15 hours ago

Anak tak sangka rupanya Pian Cecupak ada pusat tahfiz, habiskan detik akhir jaga ibu

Pelawak Pian Cecupak telah pun pergi buat selamanya malam semalam. Setelah pemergian yang ditangisi ahli…

1 day ago

This website uses cookies.