Categories: Hiburan

I miss you so much, Aprena Manrose luah rasa rindu arwah mama

Pelakon Aprena Manrose telah muatnaik sekeping foto arwah ibunya di laman instagram pada hari ini. Aprena menyatakan pada tarikh ini, ibunya itu telah pergi kembali ke rahmatullah.

Ibu Aprena iaitu pelakon Rosnah Mohd Nor, telah menghembuskan nafas terakhir pada 2013 setelah bertarung dengan komplikasi dari serangan barah di wad onkologi hospital Kuala Lumpur.

Setelah tujuh tahun, ini tulis Aprena Manrose yang mengenangkan ibunya yang dah tiada lagi di dunia ini.

“Pada tarikh hari ini iaitu 4 Ogos 2020, waktu tengah hari, maka genaplah 7 tahun pemergian arwah mama saya. Arwah dah pergi tinggalkan saya di dunia untuk selama-lamanya. Dengan izinnya, semoga kita akan dapat bertemu di syurga nanti ya ma. Saya rindu sangat-sangat kat mama”.

“Minta jasa baik semua orang untuk kirimkan Al-fatihah kepada Rasnah Binti Mohd Noor dan doakan agar dia bersama dengan orang-orang yang beriman, amin”.

“Gambar ini yang diupload adalah ketika mama saya kahwin untuk kali kedua, Lihat memang cantik kan mama saya. Sentiasa ada dalam hati saya”.

Gambar ini menerima banyak ucapan takziah serta kata-kata semangat yang ditulis para followernya dan rakan artis seperti Alyah, Diana Rafar, Anne Ngasri dan Haiza.

Turut memberi komen ialah sepupu rapat kepada Aprena iaitu pelakon popular Nelydia Senrose dan juga Raysha Rizrose.

Ini komen dari Nelydia Senrose: “Masih teringat lagi di hari permergian Mamiros. Memang rindu sangat, Al-Fatihah.

Raysha Rizrose juga turut beri komen, ini tulisnya: “Sudah tentu, sekarang ni dia sedang menikmati masanya di syurga. Insyaallah al-fatihah kepada mamiros”.

Aprena Manrose merupakan adik kepada Oktovia Manrose yang mana kedua mereka adalah merupakan anak kepada arwah Rosnah Mohd Nor dan juga penyanyi yang pernah popular satu ketika dulu iaitu Iwan.

Dikesempatan ini, sama-sama kita doakan kepada arwah Rosnah Mohd Nor, Alfatihah.

Recent Posts

Izreen Azminda padam entry minta maaf dan foto bersama Intan Liyana Saleh

Kisah antara pelakon Izreen Azminda dengan bekas madunya nampaknya masih belum berakhir. Ramai yang ingat setelah mereka berdua bertemu di…

53 mins ago

(Video) Family Neelofa beraya bersama, jadi tanda tanya

Pada hari raya ke 5 ini, sekali lagi family Neelofa menjadi tumpuan rakyat Malaysia. Kali ini gara-gara satu video yang…

13 hours ago

Nabila bergambar seorang diri, netizen tertanya dimana Engku Emran

Selalunya jika baru berkahwin dan pertama kali menyambut hari raya sebagai suami isteri, sudah tentu pasangan berkenaan akan teruja dan…

1 day ago

“Betulkan niat” Ini respon Intan Liyana Saleh

Pertemuan antara Izreen Azminda dan Intan Liyana Saleh di rancangan Melodi menjadi perhatian netizen. Izreen Azminda ada buat kenyataan bahawa…

2 days ago

“Tak tau jika mereka nak harta saya” Wanita ajak Jaafar Onn kahwin

Jaafar Onn kini sudahpun masuk 70 tahun. Namanya kembali bersinar melalui watak bernama Tyson dalam filem 18 Puasa di Kampung…

2 days ago

“Doa saya makbul” Izreen Azminda first time jumpa Intan Liyana

Izreen Azminda dan bekas madunya Intan Liyana Saleh akhirnya bertemu buat pertama kali. Mereka berdua berjumpa bertentang mata sempena rancangan…

2 days ago

This website uses cookies.