Categories: Viral

Kena perli badan debab, macam makcik-makcik, punca Rosma kini kurus

Pasangan penyanyi suami isteri Khai dan Rosma kini sudah 12 tahun berumah tangga. Sejak bertemu di rancangan Akademi Fantasia musim pertama, mereka berdua akhirnya bertemu jodoh.

Dalam perkembangan terkini, kedua pasangan suami isteri ini dilihat lebih focus ke arah perniagaan yang diusahakan bersama. Khai dan Rosma kini terlibat dalam business kecantikkan dan kesihatan.

Bercerita tentang kisah di awal penglibatan mereka dalam bidang seni, Khai ada mengatakan kedua mereka ingin berubah kerana sering menjadi bahan perli orang lain.

Isterinya pernah menjadi bahan dari netizen, yang memperlekeh bentuk badannya, sedikit berisi, manakala Khai pula pernah kena label artis yang tak berduit.

Dek kerana itu, kedua pasangan suami isteri ini kuatkan diri untuk berubah dan kini semua telah terhasil. Rosma dilihat semakin cantik dan memiliki berat badan yang unggul. Khai pula telah maju dalam perniagaannya.

Dulu wife saya kena perli sampai tak dapat sponsor masa keluar Akademi Fantasia. Sebab itulah dia kemudian nekad untuk kurus.”

Saya pula dulu kena perli sebagai artis yang miskin sebab itulah saya nak berjaya dan jadi kaya. Jadi perli itulah yang menjadi punca kami nak berubah. Lepas ini janganlah marah kalau ada orang nak perli-perli.”

Ini pula caption dari Khai tentang diorongan dari kata-kata sindiran yang diterima, menjadi motivasi buatnya.

Manusia kena ada dorongan untuk ubah diri, kadangkala dorongan yang positif itu tidak beri kesan kerana seseorang itu masih lagi dalam zon selesa. Bila ada dorongan yang negatif, secara tiba-tiba kita akan terkeluar dalam zon selesa. Ini kerana kita berada dalam kemarahan. Ketika itu kita terus tekad untuk berubah ke arah yang lebih baik, kita boleh berjaya.”

Pernah menjadi buah mulut netizen ketika habis Akademi Fantasia, yang mana Rosma tidak disenagi orang, hanya kerana memiliki badan yang gempal. Ini komen Rosma.

Saya pernah kena komen tak baik sebab badan berisi. Ada satu kejadian semasa sesi promotion, saya ada terima komen pedas membabitkan fizikal diri, individu berkenaan menulis bahawa sudahlah gemok, ada hati nak bercinta dengan Khai.”

Ada orang di luar sana yang mengatakan usia saya muda tapi saiz badan macam makcik-makcik yang ada anak ramai. Ramai secara terang cakap saya tak cantik, dan debab.”

Kini walau usia dah masuk 30an, Rosma kelihatan cantik selalu, secocok disamping suaminya, Khai dan juga tiga permata hati, anak-anak tersayang. Semoga sentiasa bahagia dan berjaya buat pasangan ini.

Share

Recent Posts

“Saya pun pernah kena” Jiran Awal Ashaari, Lufya Omar dedah perangai management

Sebelum kecoh juga tentang kes melibatkan Awal Ahaari sehingga kena dakwa kat mahkamah, gara-gara mengalihkan…

1 hour ago

Sah talak tiga, ini luahan hati dari Vivy Jeffry, bekas isteri Amar Asyraf

Pelakon Amar Asyraf dan wanita bernama Vivy Jeffry kini disahkan bukan lagi suami isteri setelah…

3 hours ago

“Saya tengok dengan mata saya sendiri, memang itu keadaan Ustaz Kazim” Mawi

Pengarah dan penerbit Mawi akhirnya tampil membuat kenyataan tentang keadaan pendakwah terkenal Datuk Mohd Kazim…

18 hours ago

Azri Iskandar masih keliru, akui tak menolak rujuk semula dengan Ellie Suriaty

Baru beberapa berpisah dengan bekas isterinya Ellie Suriaty, pelakon dan pengarah Azri Iskandar akui kini…

20 hours ago

“Padanlah rezeki dia murah” Sikap terpuji Johan Raja Lawak, sampai berhenti tepi jalan

Seorang pengguna Facebook telah bertindak mendedahkan satu perbuatan yang amat murni dari pelawak dan penyampai…

23 hours ago

“Menda kau ni, tak patut komen macam tu. Ini bukan masa bergurau Aeril Zafrel”

Datuk Ustaz Kazim Elias ada muatnaik mendedahkan dirinya terkena sakit yang tidak tahu apa puncanya.…

1 day ago

This website uses cookies.