Categories: Hiburan

Pernah ke tanah suci tapi belanja berkembann pula, netizen persoal Kinah

Nama aktress tanah air Sharifah Sakinah semestinya sudah tidak asing lagi bagi masyarakat kita. Pelakon yang sememangnya tak lekang dengan pelbagai isu dan selalu berimej terdedahh. Yang terbaru, dia kini lagi sekali mengundang bualan para netizen.

Siapa yang tidak terlepas dari mengikuti drama bersiri popular iaitu Girlfriend Dari Neraka yang dibintangi oleh Sharifah Sakinah sendiri serta Aiman Hakim Ridza pastinya mengenali pelakon wanita ini.

Tambahan pula dengan sikap happy go lucky serta siakp bersahaja telah membuatkan namanya selalu menjadi buah mulut dan bualan para netizen yang selalu memerhatinya, terutama di laman IG.

Apabila Sharifah Sakinah baru-baru ini telah memuat naik satu gambar di media sosial Instagram miliknya, dengan imej yang dikatakan berkembann, ianya lantas jadi tumpuan para netizen.

Banyak komen dari netizen yang kurang senang dengan tindakan aktress itu, serta ada yang menulis Sharifah Sakinah bagaikan tak terkesan walaupun sudah hadir ke tanah suci sebelum ini.

Ini antara komen netizen: “Bukan dah pergi Mekkah, pastu pakai macam ni”

Diimbas kembali, sebagai rekod, Sharifah Sakinah kini dah pun berkahwin dengan pilot bernama Alif Adha pada 28 Mac 2015 dan telah dikurniakan seorang cahaya mata yang diberi nama Anais Adha yang dilahirkan pada 24 Mei 2017.

Sharifah Sakinah pernah memenangi Artis Lawak Popular di Anugerah Lawak Warna ke -2 pada tahun 2014.

Bagi yang tidak tahu, Sharifah Sakinah merupakan adik kepada dua pelakon popular Malaya iaitu Sharifah Shahirah dan juga Sharifah Haslinda. Malah pelakon dan pengacara popular Sherry Alhadad juga merupakan ibu sedara beliau.

Sharifah Sakinah sememangnya selalu berimej seperti ini dan ia bukan lah merupakan perkara yang baru. Doakan semuanya baik-baik sahaja untuk Kinah.

Share

Recent Posts

7 Foto: Sweet Qismina selamat bertunang dengan Adam Lee, sepupu Janna Nick

Pelakon cantik dan manis Sweet Qismina kini telah pun selamat bergelar tunangan orang. Sweet Qismina…

13 hours ago

“Soal jodoh, saya belum sedia.. seluruh diri saya hilang” Shuib

Shuib amat terasa dengan kehilangan isteri tercinta, Siti Sarah, yang sudah pergi buat selamanya pada…

21 hours ago

Isteri cerita detik terakhir arwah Mamat Khalid “Dalam kepenatan, tak cukup tidur”

Malaysia telah kehilangan seorang pengarah yang berwibawa dan mempunyai fikiran di luar kotak iaitu Mamat…

23 hours ago

Mamat Khalid pengsan di restoran, kemudian telah disahkan meninggal dunia

Satu berita baru saja diterima yang mana pengarah dan penerbit filem terkenal tanah air iaitu…

1 day ago

Tak sampai 24 jam kahwin, dah ada pihak buat Fizo Omar naik angin

Belum pun sampai 24 jam selepas bernikah, nampaknya pelakon Fizo Omar telah meluahkan rasa kecewa…

2 days ago

Teruk kena, Shuk nafi larikan diri

Terlibat dengan rancangan bual bicara yang melibatkan Fauzi Nawawi dan Raja Farah, salah seorang pengacaranya…

2 days ago

This website uses cookies.