Categories: Hiburan

Saddest day of my life jika terpaksa nikah di pejabat agama – Ainul Aishah

Ketika musim perintah kawalan pergerakkan ini, memang banyak hal yang dirancang terpaksa di tunda ke tarikh baru. Ini termasuklah rancangan untuk mendirikan rumah tangga.

Walaupun ada yang meneruskan pernikahan secara online mahupun melakukannya secara tertutup, namun ramai yang memilih untuk tunda.

Begitu juga dengan pelakon Ainul Aishah, yang mengatakan dia tak mahu bernikah di pejabat agama atau secara online.

Ainul Aishah berkata memang ramai yang memberi cadangan untuk dia dan pasangan buat saja yang wajib, hanya bernikah saja tanpa majlis.

Namun pelakon berumur 36 tahun ini tidak buat sedemikian kerana mahu bersama keluarga dan rakan-rakan ketika hari bahagia kelak.

“Ye saya dah tunang, dan ianya amat sukar untuk buat rancangan ketika musim wabak ini, tapi saya cool saja.”

“Ada yang cakap kat saya pergi nikah dulu tanpa buat majlis sebab yang penting adalah akad nikah, akan tetapi mereka faham diri saya, sebagai pengantin, saya nak jadi diri sendiri.”

“Saya ni sentimental girl, saya amat hargai setiap moment. Saya nak buat majlis nikah yang proper, walaupun secara ringkas tetapi bersama family dan rakan-rakan.”

“Bukan buat di pejabat agama tanpa adanya resepsi atau important people di sisi saya. Ianya akan jadi hari paling menyedihkan dalam hidup saya jika it terpaksa dibuat.”

“Vibes amat penting untuk saya, tak perlu saya nak jelas lebih lanjut. Paling penting, ianya sesuatu yang saya mahu ingat dan akan kenang apabila seudah tua nanti. Bukannya memori orang lain, tapi memori saya, jadi tak perlulah nak paksa.”

Luahan ini dibuat oleh Ainul Aishah menerusi satu entry di Instagram miliknya.

Pada bulan Mac yang lepas, Ainul Aishah telah bertunang dengan pilihan hatinya bernama Khalid Redzuan. Pada mulanya, mereka merancang bernikah hujung tahun ini.

Share

Recent Posts

Ibu dilabel bibik.. Ini reaksi Anna Jobling

Nama Anna Jobling kini sedang meningkat naik. Pemilik nama sebenarnya, Anna Ellisa Gustin Jobling Abdul…

2 days ago

“Mengata orang, nanti balik kat ampa” Ibu Masya Masyitah

Sudah beberapa kali penyanyi remaja, Masya Masyitah tampil dengan gaya atau fesyen yang kurang disenangi…

2 days ago

“Shila, apahal ko tindik hidung tu”

Antara peserta pilihan untuk rancangan Gegar Vaganza musim ke sembilan ini ialah penyanyi Shila Amzah,…

3 days ago

Kisah misteri wanita lagu viral “Begitu syulit lupakan Rehan”, 16 kali dah hamil

Antara lagu yang terngiang ngiang sekarang berbunyi seperti ini: “Begitu syulit lupakan Rehan, apa lagi Rehan…

3 days ago

Ini penjelasan penuh dari Aprena Manrose tentang berniqab

Ini sedikit cerita dan perkembangan tentang pelakon Aprena Manrose yang juga adik kepada Oktavia Manrose…

3 days ago

“Kami akan cuti tak lama lagi, masa tu saya tak sekat wajah Bilal” Neelofa

Baby Bilal, anak sulung kepada Neelofa dan Pu Riz seringkali jadi tajuk utama media di…

4 days ago

This website uses cookies.