Categories: Hiburan

Sambut anniversary ke12, Ajak mahu sampai tutup mata bersama isteri

Diam tak diam, kini dah 12 tahun pelawak popular Ajak dari kumpulan Shiro telah mendirikan rumah tangga dengan Afifah Amin.

Kisah mereka berdua ini sering dilabel sweet kerana mereka merupakan pasangan kekasih sejak dari sekolah lagi.

Hubungan yang dibina sejak sekolah diteruskan sehinggalah Ajak kini telah pun bergelar sebagai seorang selebriti yang berjaya. Kini 22 tahun mereka dah kenali hati budi masing-masing.

Pada tarikh 6 Jun, genaplah usia perkahwinan mereka yang ke 12. Maka Ajak Shiro telah upload satu video di laman Instagram miliknya, yang menunjukkan kisah antara mereka berdua.

Dari caption yang di tulis, Ajak mengatakan dia mahu hidup hingga akhirnya nyawanya bersama Afifah.

Jom baca caption dari Ajak.

Ulangtahun perkahwinan yang ke12. Aku ni seorang budak nakal yang selalu dicabar oleh awek dia. Budak nakal yang selalu kene bebel dengan awek. Budak nakal yang selalu saja kena paksa belajar subjek matematik.

Syukur alhamdullilah, sampai sekarang, awek itu juga yang selalu ada di belakang. Awek itu juga yang masih membebel dan awek itu yang jaga accaunt bank duit dia.

Aku harapkan sampailah aku menutup mata, aku tetap dengan awek yang sama. Doakanlah family kami terus bahagia. Happy anniversary sayang, Afifah Amin, 6 jun 2009.

Sementara itu, Afifah turut menulis ucapan khas sempena ulang tahun ke dua belas itu. Ini pula yang ditulis oleh Afifah Amin.

Terima kasih kepadamu ya Allah. Kau telah ciptakan dia untukku, kau ciptakan aku pula untuk dirinya. Berkenalan, berkahwin dan berumahtangga, buat hidup aku ini menjadi lebih bermakna. Tamaknya diriku ni, nak lebih dari itu, aku mahukan dirinya sampailah aku menutup mata dan bertemu di syurga, menjadi bidadari di sana buat dirinya.

Kuucapkan terima kasih padamu sayang atas segala-galanya. Kuat cinta kamu begitu juga aku. Kuat kasih kamu begitu juga aku. Doa aku, kuat hubungan kita buat selamanya, amin.

Wah memang sweet betul pasangan ini. Sepanjang 12 tahun berkahwin, Ajak Shiro dan Afifah Amin telah dikurniakan 3 orang cahaya mata yang semuanya mempunyai tarikh lahir yang sama iaitu 25 Mac.

Recent Posts

Lana Nodin dakwa DG Noor Hisham berlakon sedih, minta letak jawatan

Penyanyi popular tanah air, Lana Nodin nampaknya amat lantang bersuara, dan kali ini telah memberi pandangan yang amat keras kepada…

8 hours ago

Caprice rasa amat sunyi

Nama Caprice kini memang panas setelah dikaitkan isu dengan Ustaz Ebit Lew. Semuanya bermula setelah mereka terlibat dengan satu misi…

12 hours ago

“Sejadah nipis, sakit lutut dan dahi” Eyra Hazali beri honest review

Pelakon drama Mr Grey, Eyra Hazali secara tiba-tiba trending namanya di laman Twitter. Rupanya ini kerana Eyra Hazali telah memberi…

16 hours ago

Nabila Huda ganti Awal Ashaari dan Janna, Amyra Rosli ganti Mira Filzah

Sudah sah bahawa Awal Ashaari dan Janna Nick bukan lagi host rancangan Melodi TV3. Hari ini merupakan episode terakhir Awal…

1 day ago

Awal Ashaari dihentikan sebagai host Melodi, diberi notis dua minggu

Awal Ashaari mengesahkan minggu ini merupakan rakaman terakhirnya dalam rancangan Melodi TV3. Pengacara berpengalaman ini ada membuat satu kenyataan kepada…

2 days ago

Caprice upload video peluk Ustaz Ebit Lew, tak ada tepis tangan

Melalui sesi live yang dibuat oleh Ustaz Ebit Lew, antara kisah yang diceritakan ialah tentang perjumpaan dengan Caprice di hotel…

3 days ago

This website uses cookies.