Categories: Hiburan

Video: Detik Emma Maembong disatukan semula dengan baby, habis kuarantin

Pelakon Emma Maembong dan suaminya, Shazli diketahui antara yang jalani kuarantine setelah disahkan terkena jangkitan Covid19.

Kini sudah lebih 10 hari kedua pasangan suami isteri ini tak berjumpa anak sulung mereka iaitu baby Shariq Gabriel.

Shariq yang negatif Covid telah diserahkan kepada kakak sulung Emma dan berada dalam jagaan kakaknya itu sepanjang Emma jalani kuarantin.

Akhirnya pada tarikh 21 Januari 2021, Emma Maembong dan suaminya telah menerima khabar yang baik apabila dilepaskan oleh pihak Kementerian Kseihatan Malaysia dari kuarantin.

Sudah tentu perkara pertama yang bermain diminda kedua pasangan suami isteri ini ialah mahu bertemu anaknya itu.

Sebaik sahaja sudah bebas dari kuarantin Covid, Emma Maembong dan Shazli terus pergi ke rumah Cody Maembong, kakak Emma. Memang teruja habis kedua mereka ini.

Sebagai ibu bapa baru, sudah tentu mereka akan rindu dengan anaknya itu yang baru berusia 2 bulan lebih.

Ini video pertemuan Emma Maembong dengan anaknya Shariq Gabriel.

Syukur Alhamdulillah Emma Maembong dan juga Shazli dah sembuh dari jangkitan Covid.

Diimbas kembali, mereka buat swan test sekeluarga setelah Shazli alami gejala dan rasa tak sedap badan.

Ketiga-tiga mereka jalani test berkenaan dan hanya Emma dan Shazli yang positif manakala baby Shariq disahkan negative.

Shariq dihantar dan dijaga oleh Cody Maembong, manakala Beby Maembong memberi susu setiap hari.

Setelah kembali kepada jagaan Emma, Cody ada beberapa kali mesej Emma untuk menghantar Shariq ke rumahnya sekiranya Emma dan suami ada kerja atau busy.

My house consider as your second house la, maid you boleh tidur bawah, bilik kosong. At least bila you pergi kerja penggambaran, tak lah risaukan gabby, barulah boleh fokus, then barulah boleh dapat award.

Emma Maembong hanya tergelak melihat mesej dari kakaknya itu, dan berjanji akan hantar Shariq Gabriel lagi sekiranya dia bekerja.

Recent Posts

Itu video lama, Shuk Sahar jelaskan video check in di hotel

Shuk Sahar hari ni naik namanya lagi. Dikaitkan juga dengan wanita yang sama sebelum ini…

3 hours ago

Ini identiti pelakon sertai perhimpunan bendera hitam semalam?

Semalam, pada pagi hari Sabtu, satu perhimpuan telah diadakan di Dataran Merdeka. Perhimpunan bertemakan bendera…

11 hours ago

Siti Nordiana tuntut RM200ribu setiap seorang dari Lan Solo, Syura dan rakan-rakan

Semua pun dah tahu pertelingkahan yang berlaku antara Siti Nordiana dan beberapa rakan termasuk dua…

2 days ago

“Pakcik ni memang sedih, dia luahkan perasaannya..” Puteri Sarah Liyana

Pelakon Puteri Sarah Liyana telah mengambil inisiatif untuk berjumpa dengan pakcik yang viral di video…

3 days ago

“Saya tak kecil hati, betul kata dia tu, saya hanya serah pada Tuhan” Pakcik viral

Video viral seorang usahawan iaitu Carl Samsudin yang didakwa telah menjatuhkan air muka seorang warga…

3 days ago

Penyebar video dikenalpasti, peguam kata tujuannya nak jatuhkan Carl Samsudin

Laman media sosial sedang penuh dengan kisah yang melanda seorang influencer bernama Carl Samsudin ekoran…

4 days ago

This website uses cookies.