“Enjoy your fame, good bye” Kata Aliff Aziz kepada Sarah Yasmine

7,337 views

Aliff Aziz tampil berbicara dalam satu podcast yang telah disiarkan malam tadi.

Melalui temubual berkenaan, Aliff Aziz ditanya tentang wanita bernama Sarah Yasmine, apa kisahnya yang berlaku.

Akhirnya Aliff Aziz menceritakan dan akui memang dia dan Sarah ada jalani hubungan.

Namun bagi Aliff, ianya satu kesilapan yang tak sepatutnya berlaku.

KISAH SARAH YASMINE 

Berkenaan Sarah Yasmine pula, Aliff berkata dia mula rapat pada bulan January 2024. 

Aliff akui dirinya pun amat menyesali meluahkan hati, dan membuka cerita pada wanita berkenaan. 

“Pasal Sarah ni, dia pun dah keluarkan apa yang dia nak cakap.” 

“Aku connected dengan Sarah ni pada bulan January.” 

“Ini satu perkara yang tak patut saya lakukan.” 

“Pendek kan cerita dia pun datang ada datang Kuala Lumpur.” 

“Ketika itu, saya berada di situasi yang agak messy, yang saya pun tak tahu nak pergi ke arah yang mana.” 

“Saya rasa ini satu hal yang agak messy yang tak sepatutnya bermula.” 

“Ada masanya di saat itu, memang saya dalam keadaan totally lost.” 

“Tiba satu masa, selepas apa yang berlaku, dalam relationship dengan Sarah ni, aku figure that saya perlu hentikan.” 

“Selepas kembali dari lost tu, saya kata, nak pulang kepada keluarga.” 

“Masa saya pulang kepada keluarga di Singapura, Sarah pun ada sekali.” 

“Dia kononnya teman kan sekali la, hantar sampai ke rumah balik.” 

“Ketika di dalam rumah, dia pun ada sekali, saya berkata kepadanya, terima kasih di atas semua yang dia lakukan.” 

“Saya kata ini satu kesilapan, saya perlu ambil langkah ke belakang, kamu pun tahu situasi saya dan letakkan full stop.” 

“I wanted to put a proper closure.” 

“Tetapi nampaknya itu tak berjalan baik kepada dirinya.” 

“Dalam dua hari macam tu, dia pergi ke Kuala Lumpur, dia kata apa yang dia nak buat semua untuk Aliff. Masa tu saya pun tak reply.” 

“Bagi saya apa hubungan yang kami ada, memang sepatutnya tak berlaku.” 

“Jadi memang saya tak minta dia untuk buat apa-apa untuk saya, untuk berjuang dalam battle saya.” 

“Tetapi di pergi KL, dan buat apa yang dia dah buat, dan hal ini menjadi besar.” 

“Saya memang tak percaya apabila saya nampak.” 

“Why, apa yang kau nak dapat darinya, ianya hanya akan memberi impak yang tak baik.” 

“Sampai sekarang aku rasa macam, kenapa dia cakap dia buat ini semua untuk saya, kerana cinta, kerana nak bantu saya, ianya tak masuk dek akal.” 

“Bagi aku, kenapa dan mengapa dia buat semua tu, hanya dia saja yang tahu niatnya.” 

UCAPAN BUAT SARAH 

Ini pula ucapan akhir Aliff Aziz kepada Sarah Yasmine. 

“Untuk Sarah, saya minta maaf kerana memulakannya. Ketika itu semuanya agak serabut.” 

“Thank you so much, jika dia fikirkan apa yang dia buat itu semuanya untuk aku.” 

“Untuk dia coming to this picture was uncalled for.” 

“Saya tak minta pun dia untuk berjuang, lakukan untuk saya.” 

“Nobody invites you to be in the middle of this.” 

“You did what you did, dan you buat atas kehendak diri you sendiri atas reason yang hanya diri dia saja yang tahu kenapa.” 

“I hope you enjoy this 5 minutes of fame.” 

“Saya harap kamu boleh tidur dengan apa yang kamu buat, tapi kena ingat setiap perkara yang kamu buat, akan ada repercussion.” 

“Thank you and good bye.” 

Itulah kata-kata terakhir dari Aliff Aziz kepada Sarah Yasmine.