Netizen naik angin, foto tak bertudung Neelofa dimuatnaik pelawak

3,764 views

Kisah tentang penghijrahan selebriti terkenal tanah air, Neelofa telah menjadi pembakar semangat untuk ramai orang di luar sana turut berhijrah.

Rata-rata memberi respon yang positif dan sambut baik penghirahan dari bekas pengara Meletop ini.

Namun baru-baru ini, seorang pelawak tempatan, bernama Kc Nazri, dilihat seperti tak hormati perubahan yang dibuat Neelofa.

Mana tak nya, Kc Nazri telah upload sekeping foto menunjukkan Neelofa di zaman awal kemunculannya yang tak menutup aurat.

Caption yang ditulis ialah how it’s started merujuk gambar lama Neelofa itu dan how it’s going, merujuk gambar terkini Neelofa yang sudah pun memakai niqab.

Ternyata hal seperti ini membuatkan netizen naik angin dan melabel apa yang dimuatnaik oleh Kc Nazri itu langsung tak patut dan tak sesuai. Apatah lagi memuatnaik gambar Neelofa yang lama dan tak memakai tudung.  

Ramai tampil meminta Kc Nazri untuk delete gambar berkenaan, dan memohon maaf kepada pelakon dan pengacara berkenaan.

Sudah lebih seminggu di muatnaik, tiada respon balas dari Kc Nazri dan gambar itu masih lagi ada di tayangkan.

Netizen berpakat beramai-ramai agar semua orang untuk report sahaja akaun milik Kc Nazri itu. Malah ada yang menyarankan agar Neelofa saman sahaja pelawak berkenaan.

Kemudian, ada juga netizen yang cuba mengkaji mentality Kc nazri ini, dan mendapati bahawa pelawak ini memang pernah buat lawak yang tak sensitive.

Antaranya ialah lawak berkaitan kapal terbang MH370 sebelum ini, yang mana katanya, dia sedih tentang kisah MH370 itu, tetapi bukan sebab hilang, tetapi sebab kekasihnya tak naik kapal terbang berkenaan.

Untuk info Kc Nazri pernah menyertai rancangan reality Lawak Solo terbitan Astro sebelum ini. Lawak Solo dimenangi oleh Danial, tempat kedua Mad Sabah dan tempat ketiga Fikry Ibrahim.