“Apa dah jadi?” Anak terkejut tengok Ziana Zain sampai mengigau kena

4,798 views

Pelakon dan penyanyi terkenal kak Ziana Zain mendedahkan dirinya terkena satu pengalaman yang tak akan dapat dia lupakan baru-baru ini.

Hal tersebut terjadi kepadanya semasa berada di Mantin, Negeri Sembilan ketika dia sedang jalani satu penggambara sebuah drama bersiri.

Kata selebriti berumur 54 tahun ini, dia telah dikacau serta diganggu ketika jalani penggambaran di sebuah kampus lama.

Ziana Zain berada di kampus lama yang sudah tidak beroperasi itu untuk sebuah drama Histeria The Series.

Kata Ziana, semasa tiba, memang dah ada aura yang tak menyenangkan.

“Masa saya masuk saja ke pondok pengawal, dah dapat rasa ada benda yang tak kena di tempat itu. Bagaikan ada aura yang tak menyenangkan. Namun saya ingatkan kat diri saya yang saya datang ni untuk kerja. Oleh itu, saya amalkan dan baca ayat yang perlu.”

Ketika pulang sekitar jam dua pagi di hari pertama penggambaran, Ziana Zain telah  mengingau dan kemudian dikejutkan oleh anaknya yang menemaninya ketika itu.

“Malam hari pertama itu saya terus mengigau dan anak saya terus kejut dan tanya apa yang jadi ini.”

“Saya terduduk dan ingat kembali di mana tempat yang saya pergi tadi. Kemudian saya terus baca ayat untuk tenang diri.”

“Selain itu, adik saya yang ikut ke tempat penggambaran itu pun sama kena dan dia ada alami mimpi yang dikatakan mengerikan sungguh.”

Selain itu, ada beberapa tempat yang Ziana dapat rasa sesuatu sampai buat dirinya jadi meremang.

“Ada beberapa tempat macam di kaki lima area situ, apabila lalu saja, bulu roma kita akan tiba-tiba tegak. Pelakon lain dapat rasa juga. Kerana itu drama ini ada aura seram yang amat berkesan.”

Itulah komen Ziana Zain dari yang dilaporkan oleh Getaran. Dalam drama Histeria The Series ini Ziana Zain memegang watak sebagai pengetua dan ianya turut dijayakan oleh Mia Sara, Liyana Jasmay, Tony Eusof dan beberapa orang lagi.