“Hubungan dengan mentua baik, mereka jaga kami dengan baik” Puteri Sarah

1,479 views

Semua kini dah tahu tentang kisah rumah tangga pelakon Puteri Sarah Liyana dan suaminya Syamsul Yusof telah berantakan dan sedang diuji.

Pendedahan yang dibuat oleh Puteri Sarah Liyana dilakukan setelah lama memendam perasaan, dan apa yang berlaku bukanlan sebulan dua, tetapi dah bertahun lamanya.

Kehadiran orang ketiga, membuatkan Puteri Sarah Liyana benar-benar diuji.

Jelas pelakon ini, dirinya menjadi kuat disebabkan adanya dua permata hati iaitu dua orang anaknya, Syaikhul dan Sumayyah.

“Kadangkala ada juga orang yang bertanya kat saya, macam mana boleh kuat sampai ke tahap seperti ini, jawapan dari saya ialah satu saja, iaitu anak-anak.”

“Syaikhul dan Sumayyah, itulah dua orang insan yang telah membuatkan diri saya ni kuat sampai ke tahap ini.”

Selain itu, Puteri Sarah Liyana juga mendedahkan, walaupun dilanda badai, keluarga mentua iaitu ibu bapa kepada Syamsul Yusof, dilihat sentiasa memberi sokongan kepadanya.

Datuk Yusof Haslam dan isteri Datin Fatimah Ismail sering bersamanya dan juga anak-anaknya.

“Syukur sangat, sungguhpun perihal rumah tangga masih belum selesai dan saya pun tak nampak hala tujunya, namun saya dikelilingi keluarga mentua yang tak pernah menolak apatah lagi membuang kami bertiga.”

“Mereka pun sebenarnya dah tahu apa yang berlaku dengan rumah tangga anak menantu mereka ni.”

“Sehinggalah sekarang ini, mereka jaga kami anak beranak dengan baik sekali. Hubungan kami tetap sama macam sebelum ini.”

Itulah pendedahan dari Puteri Sarah Liyana tentang hubungannya dengan bapa mertuanya, Datuk Yusof Haslam dan ibu mertuanya Datin Fatimah.

Baru pulang dari tanah suci dan bercuti di Turki, Puteri Sarah Liyana kini lebih tenang untuk hadapi masa yang akan datang. Dia kini mahu fokus kerjayanya, dan mahu menjaga anak-anak.

“Saya jadi tenang dan fokus untuk buat apa pun selepas ini. Nak kerja, beribadah atau apa saja. Syukur rezeki saya pun diperluaskan oleh Illahi.”

“Ada penggambaran dan juga saya dilamar menjadi duta. Malah saya juga dalam rancangan untuk bat perniagaan minuman.”

Selain itu, Puteri Sarah Liyana juga ada merancang untuk sambung belajar selepas ini.