Nasihat tu untuk siapa sebenarnya, kata Jihan Muse kepada Bell Ngasri

7,444 views

Bell Ngasri, 43 tahun, kini telah pun bergelar Bintang Paling Popular di Malaysia untuk tahun 2023. 

Anugerah ini satu pencapaian yang paling tinggi buat pelakon yang sudah berkecimpung selama 37 tahun dalam bidang seni di tanah air ini. 

Kemenangannya juga diresti dan disetujui oleh segenap lapisan masyarakat, yang kebanyakkan membesar dengan lakonannya. 

Selepas pengumumannya dibuat, rakan artis Jihan Muse menulis ucapannya buat Bell Ngasri. 

Jihan Muse mendedahkan bahwa ketika dizaman kemuncaknya, memang dia kerja tak henti-henti, sampaikan Bell pernah menasihatinya. 

Bell ada memberi nasihat agar Jihan Muse berpada pada untuk kerja dan utamakan kesihatan. 

Jihan bertanya, adakah nasihat itu untuk diri Bell sendiri memandangkan Bell pun kerja tak henti-henti, seorang yang kerja kuat. 

Ini komen dari Jihan Muse kepada Bell Ngasri. 

“Ketika zaman saya sedang pulun job back to back dulu, Bell Ngasri pernah cakap kat saya. Kau ni tak reti nak rehat ke jihan. Ko kaya la macam mana pun takkan boleh beli kesihatan.” 

“Kemudian nasihat dia tu saya pun ambil sampai terlebih rehat.”  

“Jadi sekarang ni, tak tahulah tu nasihat tu untuk siapa sebenarnya. Sebabnya dia tu yang tidak pernah nak berehat. Boleh masuk smpai 3 set dalam 1 hari. Orang yang hebat.”  

“Kini rakyat dah pun memilih. Usaha yang telah membuahkan hasil. Akhirnya kemenangan besar buat YB Bell Ngasri. Tahniah ding dong bell. 

“Jangan lupa jaga kesihatan ye YB.” 

Untuk yang tak tahu, Jihan Muse dan Bell Ngasri banyak berlakon bersama, dan antara naskah yang diingati ialah beberapa segmen parodi dalam rancangan meleTop. 

Untuk episod tersebut, memang lucu habis lakonan dari Jihan Muse dan juga Bell Ngasri.