Anak Ain Edruce, Soraya terkena sawan

56,827 views

Pelakon dan pengacara Ain Edrice alami detik cemas apabila menerima perkhabaran bahawa anak perempuannya, Soraya telah demam sehingga alami sawan. 

Berita itu diterima oleh Ain dari suaminya iaitu Amirul yang sedang menjaga anaknya di rumah mereka. 

Ketika itu, Ain Edruce tidak berada di rumah kerana sedang bekerja untuk rancangan Melodi. 

Sebaik saja menerima berita anaknya sawan, Ain terus saja bergegas dari set elodi dan pergi ke hospital. 

Kata Ain Edruce, ini merupakan kali pertama anaknya itu terkena sawan. 

“Cerita pada hari ini Ahad, anak saya Soraya sudah demam 3 hari. Jam 4 pagi tadi demam dia naik 40 celsius suhunya.” 

“Dah beri ubat pun suhu tak surut juga. Nampak dia seperti penat, jadi dia pun tidur. Aku pun takdelah kacau dia.” 

“Dalam jam 10 setengah pagi, dia bangun, dan nampak macam happy dah, masa tu hati aku pun jadi tenang.” 

“Aku pun terus bersiap dan pergi kerja (Melodi).” 

“Apabila dah sampai set Melodi, dah siap rehearse dengan Bell Ngasri semua, saya dapat call dari suami kata Soraya masuk hospital.” 

“Suami kata Soraya terkena sawan, terus gugur dah jantung aku.” 

“Tuhan je yang tahu perasaan aku macam mana, masa tu dah nak start Melodi.” 

Ain menjelaskan bahawa dia tak meneruskan bertugas sebagai host Melodi semalam, dan terus saja ke hospital untuk menjenguk keadaan anaknya itu. 

Pengacara ini turut berterima kasih kepada Bell Ngasri kerana bertugas seorang diri sebagai host semalam. 

“Terima kasih kepada team melodi sebab faham situasi Ain. Thank you Bell Ngasri sebab dah jadi penyelamat untuk Ain.” 

“Minta maaf semua sebab tak dapat nak buat Melodi tadi.” 

Tentang keadaan anaknya, Ain berkata Soraya masih lagi demam tetapi keadaannya okey. 

“Syukur alhamdulillah Soraya okay, tapi demam dia masih tinggi. Doakan dia sihat ye.” 

Dalam pada itu, Ain Edruce juga sempat menunjukkan detik ketika anaknya terkena sawan. 

“Aku tengok semula kat CCTV, sedih aku. Kejadian ni berlaku lepas aku pergi keluar kerja.” 

“Soraya nangis sebab aku tak ada kat rumah, suhu dia terus naik. Sebelum ni tak pernah kena sawan.” 

“Aku tak tahu macam mana Amirul boleh handle situasi ni semua.” 

“Maaf Soraya mummy tak ada masa ni.”

Ini gambar detik suami Ain iaitu Amirul yang cemas semasa anaknya terkena sawan. 

Sama-sama kita doakan agar anak Ain Edruce kembali pulih sepenuhnya, amin.