Hubungan kembali bertaut.. Bekas suami datang melawat – Lufya Omar

4,175 views

Pelakon Lufya Omar, 37 tahun, dan anak perempuannya iaitu Laana Haura, 4 tahun, melalui satu detik yang amat mencemaskan pada minggu lalu.

Satu cubaan mengambil anak kecil itu telah dibuat, dan syukur semuanya terselamat. Lufya mengatakan dia telah melawan sehabisan dengan lelaki yang cuba mengambil anaknya itu sehingga dirinya pula yang alami kecederaan.

Walau apa pun yang berlaku Lufya berkata, kejadian ini sebenanrya tetap ada hikmah tersendiri.

Antara yang paling jelas ialah kini bekas usmainya iaitu Dr Che Hafiz telah kembali jernaih sejak berpisah kira-kira dua tahun lalu.

Kata Lufya lagi, apabila mengetahui kes berkenaan, Dr Che Hafiz terus menghubunginya. Kemudian bekas suaminya itu pun ada datang melawat.

Kerana kes ini juga, hikmah paling penting ialah hubungan antara Dr Che Hafiz dan anak kembali bertaut, semakin rapat.

“Untuk saya, memang ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Hubungan bekas suami dengan anak pun semakin rapat. Sebelum ini, dia memang jarang datang untuk jumpa anak.”

“Semalam dia datang meluangkan masa bersama Laana Haura. Bila tengok anak merengek-rengek tak nak bagi ayahnya balik, dia pun faham yang anak memang memeerlukan dia.”

Lufya juga menceritakan ada detik yang mana bekas suaminya menangis.

“Semasa anak cakap ayat ni, daddy dah tak ingat Haura, daddy dah tak sayang Haura dah, daddy sayang Haura masa kecil saja, terus bekas suami saya terus mengalirkan air matanya.”

Akan tetapi, Lufya mendedahkan dia masih belum pulih sepenuhnya, malah terkena rasa panic baru-baru ini.

“Baru-baru ni, saya ada datang satu event pembukaan Chicco di Johor Bahru dan waktu itu saya kena panik secara tiba-tiba.”

“Rasa loya nak muntah, berpeluh-peluh dan macam nak pitam. Saya tahan saja masa tu, sebab tengah kerja.”

Lufya mengatakan kini dia baru tahu rasa trauma serta panic. Lufya Omar akui memang memerlukan sedikit masa untuk pulih sepenuhnya akibat kes ini.