“Kalau pregnant tu mengaku jelah, tak yah nak nafikan..” Ramai kata Emma Maembong hamil

5,481 views

Pelakon Emma Maembong kini dikatakan sedang berisi dan mengandung anak kedua hasil perkahwinan dengan suaminya Shazli Azhar. 

Banyak kata-kata tentang hal yang baik ini, namun seblum ini, tuan punya badan masih belum berbicara tentangnya dan mengambil pendekatan mengunci mulut. 

Akhirnya hari ini, Emma Maembong, 30 tahun, tampil membuka mulut tentang pertanyaan ini. 

Emma Maembong menyatakan ada sebab mengapa dia tidak mahu berbicara tentang pertanyaan yang seringkali diajukan ini. 

“Ramai cakap, jika sedang pregnant tu mengaku je lah, janganlah nak deny, sebab jika kita deny ni macam kita doakan hal yang tak baik pula.” 

“Namun saya ada sebab-sebab yang tersendiri. Saya ni ada ramai kawan-kawan yang alami keguguran, malahan sebenarnya sebelum ini pun saya dah alami keguguran sebanyak dua kali.”  

“Oleh itu, sekarang ni saya jadi khuatir untuk beriya bercerita dan beritahu bahawa ‘saya pregnant’, sekali nanti bukan rezeki saya pula.” 

Bukan mahu terus berahsia, Emma Maembong berkata, jika dah kuat kandungan, dan dah tiba masa, barulah dia akan umumkan. 

“Niat Emma sendiri, bagilah kandungan tu kukuh serta dah kuat terlebih dulu, baby tu sihat.”  

“Saya tak ada pun niat nak sorok rasa macam Beyonce, selebriti lain ke, memang tak ada. Memang nak jaga anak.” 

“Nanti jika dah beritahu tapi kita pula keguguran, nak buat apa. Cumanya nantu kalau berita baik daripada doktor dan cakap yang kandungan Emma dah kuat, dah beritahu orang, masa tu bari saya cakap.” 

“Sudah tentulah berita yang baik saya pun teruja dan excited nak bagitahu semua orang, nantilah saya akan umumkan.” 

“Cuma sekarang, Emma masih tak nak mengiyakan, dan Emma pun tak mahu menidakkan. Biar sihat saja.” 

Itulah jawapan dari Emma Maembong sama ada anak sulungnya Shariq Gabriel, 2 tahun akan dapat adik atau tidak, kena tunggu saja nanti tahun depan.