Nama Ruhainies dah 7 tahun kena blacklist?

15,635 views

Kalau dengar nama Ruhainies mesti tahu dia ni seorang pelakon yang dah pun mempunyai nama yang agak kukuh dalam industry seni tanah air.

Namun mungkin ramai yang dah tak sedar bahawa sudah hampir 7 tahun pelakon ini tak diterima sebagai pelakon utama dalam sesebuah drama untuk tayangan TV3.

Perkara ini dilaporkan oleh portal hiburan TMZ Zeelproduction.

Dari laporan itu, Ruhainies sampai mengalirkan air mata kerana setelah 7 tahun tunggu, akhirnya dia dapat pun jadi pelakon utama untuk slot Akasia TV3.

Ruhainies merupakan pelakon utama untuk drama Sayang Tak Dikenang berganding dengan Fadlan Hazim.

Ini komen Ruhainies tentang namanya yang tak lepas untuk jadi pelakon utama.

“Anis rasa pelik juga mengapa agaknya setiap kali nama dihantar pelakon utama slot Akasia, nama akan selalu kena pinggir.”

“Jawapan di terima ialah maaf Anis, nama you tidak diluluskan. Anis pelik, apalah agaknya salah silap Anis ni.”

“Anis sebelum ini memang pernah menang satu kategori pelakon di Anugerah Drama DFKL bila pertama kali berlakon Slot Akasia berjudul Hello Mr Perfect. Masa tu berganding dengan Fattah Amin. Ianya kira-kira 7 tahun dulu.”

“Nak kata ada isu disiplin tak bagus, Anis amat menjaga disiplin, nak kata Anis ada isu sana sini, Anis bukannya artis seperti itu, memang agak pelikkkan.”

“Tak tau apa salah anis. Anis nak ucapkan terima kasih banyak kepada Feroz Khadir yang beri peluang kepada Anis untuk jadi pelakon utama untuk drama Sayang Tak Di Kenang ini. Harap ianya akan di terima para penonton.”

Kerjaya Ruhainies juga dilihat semakin berkembang baik dan kini bakal membintangi satyu lagi drama untuk IQIY TV. Dari laporan bayaran yang diterima agak lumayan juga. Ruhainies juga kini dah ceburi bidang business. Selamat maju jaya buat pelakon ini.