Scha Alyahya takut dengan Ellie Suriaty

8,817 views

Scha Alyahya tampil dengan karya terbaru sebagai watak utama dalam sebuah filem arahan Osman Ali berjudul Telaga Suriram.

Isteri kepada Awal Ashaari ini memegang watak investigator officer bernama Karmila dalam filem berkenaan.

Menerusi laporan Kosmo Online, Scha memaklumkan dia agak cuak apabila filem berkenaan telah mengambil Ellie Suriaty sebagai guru lakonan.

Scha yang kini berumur 38 tahun akui agak takut nak bekerja dan belajar dari Ellie Suriaty. Ini pendedahan dari Scha.

“Bila dengan kak Ellie Suriaty, saya tak nafikan saya amat gementar dan takut dengan dia. Kerana itu, akan ada batasan untuk saya belajar dengan dia sebab amat takut bila belajar dengannya.”

Dek kerana itu, Scha mengambil keputusan untuk keluarkan duit sendiri dan masuk ke kelas lakonan di luar iaitu dengan Norzizi Zulkifli.

“Saya memilih kak Zizi kerana pertamanya, latar belakang dia. Kemudian, saya rasa amat dekat dengan dia. Karakter dia lebih kurang macam saya.”

“Kak Zizi seseorang yang relax, rough dan tough. Memang saya rasa amat senang untuk belajar dengannya tanpa perlu ada rasa perasaan macam, takutnya cikgu ini.”

Sebelum memilih Norzizi Zulkiflie, Scha Alyahya ada menimbangkan nama lain seperti Vanidah Imran dan juga kak Ogy Ahmad Daud, namun mereka berdua mempunyai jadual yang agak padat.

“Kak Vanidah juga sarankan kak Zizi kepada saya. Tentang kak Ogy pula, saya belum lagi tanya dia, saya nampak dia dah berada di tempat lain dah.”

Itulah pendedahan Scha Alyahya tentang komitmen yang diberikan untuk filem ini, sampai sanggup upah guru lakonan sendiri.

Filem Telaga Suriram menampilkan pelakon yang hebat selain Scha Alyahya seperti Maya Karin, Nabila Huda dan juga Farid Kamil.