“Tak pernah lembik macam ni, dah berhari tak bercakap” Terkejut tengok ruam anak Amyra Rosli

14,492 views

Pasangan pelakon Amar Baharin dan Amyra Rosli kini berdepan ujian di bulan Ramadhan yang mulia ini.

Sebelum ini Amyra Rolis jatuh sakit, dan kini telahpun sembuh dan pulih. Namun dugaan yang lebih kuat pula timbul.

Anak perempuannya iaitu Ayra Aryssa alami demam yang terlalu panas dan juga kelihatan ruam-ruam di seluruh badannya.

Bercerita tentang perkembangan Ayra Aryssa, jelas Amyra Rosli, anaknya itu masih lagi demam sehingga mencecah suhu 40 darjah Celsius.  Ruam-ruam juga semakin jelas kelihatan.

Pelakon dan pengacara ini ada muatnaik gambar ruam anaknya, dan memang terkejut kalau tengoknya. Ini fotonya.

Ini pula cerita Amyra kepada para peminatnya menerusi satu hantara IG.

“Sehari sebelum masuk wad, Aryssa memang nampak okey. Seperti biasa. Dia pergi gunting rambut, main merry go round, then lepas tu balik rumah dia pun ada gelak ketawa dengan abangnya.”

“Tapi keesokannya, dia bangun terus sakit. Dan memang sampai la hari ni temperature masih lagi tinggi sampai 40 dan badan penuh dengan ruam-ruam.”

“Tidak pernah mommy tengok adik lebik sangat macam ni, sampai tak boleh cakap berhari-hari.”

“Mommy rasa amat-amat takut, risau, penat, down, sedih. Namun begitu untuk adik, mommy kena kuatkan diri ini. Adik kuat, boleh lawansemua ni.”

Menurut Amyra Rosli lagi, anaknya berumur dua tahun itu dikatakan terkena penyakit yang bernama Kawasaki disease.

“Inilah anak Myra sekarang. Diterkena jangkitan yang dinamakan Kawasaki infection. Habis seluruh badan dia kena. Memang kasihan sangat kat dia.”

“Maaf kepada yang mesej saya, memang tak dapat nak reply lagi. Terima kasih doakan untuk anak saya Ayra Aryssa.”

Selain itu, anak sulung mereka iaitu Anaqi, turut meluahkan rasa rindu pada adiknya itu. “Mommy bila adik boleh balik saya rindu dia“.

Sama-sama kita doakan agar anak Amar Baharin dan Amyra Rosli ini iaitu adik Ayra Aryssa kembali pulih seperti sediakala.